Rotaryroeien

Roeien voor computers voor ’s Heeren Loo Opmaat

’s Heeren Loo ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en is een landelijke organisatie. ’s Heeren Loo Opmaat heeft woningen in Bedum en Appingedam en biedt diverse vormen van dagbesteding en sport- en recreatiemogelijkheden. Mensen met een verstandelijke beperking en hun familie kunnen bij ’s Heeren Loo terecht voor allerhande informatie, advies en behandeling. Tevens wordt ondersteuning bij mensen thuis geboden.

’s Heeren Loo heeft als doelstelling de kwaliteit van het leven van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten en vindt het belangrijk dat ook mensen met een verstandelijke beperking hun eigen keuzes kunnen maken. ’s Heeren Loo streeft ernaar mensen met een verstandelijke beperking zoveel mogelijk te laten deelnemen aan de maatschappij. Samen met de cliënt wordt zorgvuldig bekeken wat iemand wil en kan. ’s Heeren Loo probeert tegemoet te komen aan de wensen van haar cliënten, aan hun vragen. Eén van die vragen zijn aangepaste computers.

Veel cliënten willen ook graag met een computer en internet werken, maar kunnen dit niet zelf aanschaffen. De meeste cliënten hebben aangepaste hardware en software en veel begeleiding nodig bij het gebruik van de computer en internet. Dit is bij de cliënten thuis niet altijd te realiseren. ’s Heeren Loo Opmaat wil daarom voor haar cliënten een internetcafé opzetten dat aan de vragen en wensen van de cliënten voldoet. Op dit moment wordt onderzocht wat de cliënten willen en kunnen en op basis daarvan wordt gekeken wat voor (aangepaste) hardware en software nodig is.
Het internetcafé kan als onderdeel van dagbesteding worden gebruikt, maar zeker ook voor privégebruik. Het internetcafé moet voor alle cliënten toegankelijk zijn. ook rolstoelgebruikers moeten optimaal gebruik kunnen maken van het internetcafé, dat vraagt om aandacht voor de toegankelijkheid en inrichting. ’s Heeren Loo Opmaat wil graag een plek voor haar cliënten realiseren waar cliënten met plezier naar toe gaan om te computeren en internetten.